JÄGAREXAMEN 2024

I samarbete med Jägarförbundet och Studiefrämjandet hälsar Luleå studentjaktklubb alla välkomna till 2024:s års upplaga av jägarexamen!

I år kommer utbildningen att köras tillsammans med Jägareförbundet samt Studiefrämjandet. Kursen kommer primärt att hållas i LTUs lokaler men kan komma att gå enstaka tillfällen på distans. Kursstart den 6:a Februari 2024, 23-02-06, preliminärt klockan 18:00.

Då upplägget av examinationen har ändrats rekommenderar vi att man köper kursbok. Den köper ni själva genom länken: https://jagare.roupez.se/Start_publik/Bocker/Komplett_paket__jagarskolan?id=WJA1048(L)


Kursen är upplagd på två delar. En teoretisk och en praktisk del. Vi kommer att börja med den teoretiska delen som sedan avslutas med ett prov. Senare under våren kommer den praktiska delen att hållas i samarbete med Luleå jaktvårdsklubb på Knöppelåsens skjutbana.

Pris
Pris för den teoretiska delen: 1700,00 kr  Betalning ska vara gjort senast vid kursstart (6:a Februari)
Pris för den praktiska delen: ca 1800,00 kr (OBS! priset kan variera beroende på hur många gånger du kommer behöva övningsskjuta, avgiften betalas direkt till Luleå jaktvårdsklubb när skyttet startar.) 

Provavgifter för teoretiska samt praktiska delen tillkommer.


Praktik
Efter att teorin är avklarad börjar de praktiska övningstillfällena på skjutbanan. Vid skjutträning ingår lån av skjutvapen men däremot måste du själv betala för ammunitionen själv på banan. Skyttetillfällena kommer att ske på Knöppelåsens skjutbana på Hertsön. Övningstillfällena vid skjutbanan kommer att ske under helgdagar och vardagskvällar.