JÄGAREXAMEN 2020

2020 års kurs för jägarexamen blir en intensivkurs där teorin avhandlas inom loppet av tre veckor. Kursen kommer att starta vecka 6 och avslutas vecka 8 med övningsprov och teoriprov för att inte krocka med tentaperioderna. Vecka 9 har vi en kväll hos Fritid och vildmark (frivilligt). Den teoretiska undervisningen är förlagd till universitetsområdet och den praktiska delen genomförs separat på Knöppelåsens skjutbana under mars till maj, så fort som vädret tillåter. Ett års medlemskap ingår i Luleå Studentjaktklubb, vilket innebär att redan till hösten kan du börja jaga med LSJK, (gäller endast studenter).  

Informationskväll 30 Januari  17:00 i E632

Kursen börjar tisdag den 4 Februari kl 17:00 i E632


Teori
Första veckan (V6) består av två kvällspass från kl. 17-21 med teori, mellan dessa tillfällen lämnas tid för självstudier.

Andra veckan (V7) består av två kvällspass från kl. 17-21 med teori, mellan dessa tillfällen lämnas tid för självstudier.

Tredje veckan (V8) består av Teori Repetition, övningsprov och slutprov.

Fjärde veckan (V9) Består av ett besök på Fritid och Vildmarksliv i Piteå. Halva gruppen åker första dagen och resterande andra dagen. I Piteå delas gruppen på flera stationer och går igenom säker vapenhantering, allt om vapen och tillbehör, att tänka på vid köp av begagnat vapen samt praktiskt skytte i deras nya inomhusskjutbana.

Teoridelen kostar 1599 kr. För samtliga studenter ingår ett års medlemskap i Luleå Studentjaktklubb vilket innebär att du redan till hösten kan jaga med oss.

Praktik
Efter att teorin är avklarad börjar de praktiska övningstillfällena på skjutbanan. Övningstillfällena vid skjutbanan startar i slutet på mars och pågår fram till maj så du hinner göra ditt skjutprov innan sommaren. Minst 8 tillfällen på skjutbanan erbjuds. Vid skjutträning ingår lån av skjutvapen men däremot måste du själv stå för ammunitionen. Skyttetillfällena kommer att ske på Knöppelåsens skjutbana på Hertsön. Övningstillfällena vid skjutbanan kommer att ske under helgdagar och vardagskvällar.

BETALNING görs till bankgiro 193-7424. Avgiften för teoridelen är 1599kr, märk betalning med personnummer.